FotografieCluj.BlogSpot.RO

joi, 11 octombrie 2012

Ultimele pregătiri înainte de Comedy ClujMâine începe o nouă ediție a festivalului Comedy Cluj, peste 100 de filme, de la scurt-metraje realizate de regizori la început de drum, la piese de rezistență ale unor nume mari ale cinematografiei românești și internaționale, intrând în competiție.

Vor exista nu mai puțin de șapte secțiuni, cărora li se adaugă categoria Spoturi publicitare, dar și o secțiune de Teatru.

Comedy Cluj se anunță a fi un eveniment cultural și artistic major al urbei noastre, pe care îl voi acoperi fotografic îndeaproape, așa că vă invit să profitați din plin, vizionând cât mai multe filme și, desigur.... nu uitați să reveniți! 
Eu merg la Comedy Cluj. Voi?

Mulțumind Biroului de Presă al Comedy Cluj pentru acordarea acreditării fotografice pe durata festivalului, nu îmi rămâne decât să trec la treabă. Am mai descris preparativele uzuale pentru fotografia de eveniment; un checklist rapid ar include:

  • descărcarea și reîncărcarea bateriilor NiMH pentru blitz
  • încărcarea a cel puțin doi acumulatori pentru DSLR (în cazul meu, EN-EL 14)
  • curățarea de praf a obiectivului/obiectivelor și a senzorului camerei (pompița și periuța retractabilă Giottos fac minuni; evident, NU utilizați periuța pe senzor, suflați-l doar cu aer, de 15-20 de ori! Periuța e doar pentru carcasă și obiectiv!)
  • golirea carteluțelor de memorie și asigurarea că pot fi scrise corect de aparat
  • alegerea obiectivului cu care vom fotografia la sosirea la eveniment, funcție de condițiile estimate de lumină și distanța de fotografiere, pentru a nu fi nepregătiți. Pentru fotografierea cu blitz, din "arsenalul" meu prezent, aș merge pe 18-105, iar pentru a surprinde atmosfera, în lumina slabă existentă, pe fixul de 35 mm; în cazul galelor unde trebuie surprinși actorii și regizorii urcați pe scenă, voi recurge la 55-300
Acestea fiind spuse, vă invit încă o dată la festival, unde sper să ne întâlnim la cât mai multe secțiuni, pe care le voi acoperi fotografic.

Nu uitați să reveniți în zilele următoare, pentru a vedea imaginile pe care le-am realizat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.