FotografieCluj.BlogSpot.RO

joi, 22 noiembrie 2012

Mă vinde... D70, stare impecabilă de funcționare, caut proprietar :)

După cum relatam într-una din postările anterioare, simt tot mai mult nevoia unui upgrade a aparatului foto... însă pentru ca acest lucru să fie posibil, a venit vremea să-mi iau rămas bun de la bătrânul meu Nikon D70 (puteți vedea specificațiile sale pe site-ul DPreview).

Au trecut parcă secole din 2005, când un bun prieten îl trecea oceanul, încântat că vizitase sediul B&H Photo din New York... între timp s-au adunat nu doar firele albe în creștetul meu, ci și cadre pe aparat: 64784, după o ultimă măsurare a iExif. Acesta însă strigă "Prezent!" la datorie, funcționând ireproșabil și, dincolo de urmele de uzură de pe carcasă, care-i trădează vârsta, e ca-n prima zi.

(Să fiu exact, senzația e alta în prezent, când îmi fac cu ochiul tot mai seducător modele precum Nikon D7000 sau Pentax K-30, cu cadențe de fotografiere în rafală de 6-7 imagini pe secundă, 10 megapixeli în plus și capabile de a lucra la sensibilități ISO inimaginabile în urmă cu 7 ani).

Cu toate acestea, D70-ul rămâne o alegere excelentă ca aparat de backup, pentru cei interesați de fotografia de eveniment - cu un blitz extern și un obiectiv de calitate, face minuni și în prezent, evident cât timp faceți încadrarea și expunerea corectă din aparat (să nu uităm că de departe cea mai slabă verigă în procesul realizării unei fotografii e adeseori însuși omul). Iar faptul că include motorul de focalizare intern (absent pe modele precum D40, D3100 sau D5100) permite utilizarea nestingherită a obiectivelor AF-D, de pe vremea aparatelor pe film, nelimitându-vă astfel la obiectivele AF-S de dată recentă.

De asemenea, D70 vine ca o mănușă pentru cei aflați la început de drum într-ale fotografiei, permițând o jonglare foarte rapidă a parametrilor expunerii, într-o manieră cât se poate de intuitivă. După câteva săptămâni de jonglare cu timpul de expunere și diafragma, afișate la îndemână, pe ecranul superior, ajungi să stăpânești la perfecție combinațiile optime, alterându-le după necesitate, într-un timp care să permită surprinderea de instantanee - și pur și simplu uiți de modurile automate.

Revenind însă la ceea ce ofer spre vânzare:
  • Aparat D70 (body), cu capac protecție display și încărcător acumulator
  • Card  CF Kingston 16 GB (cel mai mic preț pentru unul comparabil, nou, e în prezent 139,99 lei la la eMag)
  • 2 acumulatori EN-EL3 (original Nikon, autonomie cca. 600 cadre; replace - autonomie cca. 700 cadre). Aparatul funcționează și cu acumulatorii EN-EL3e pentru D90, identici ca formă - putând astfel servi în manieră optimă drept aparat de backup pentru un posesor de D90.
Totul pentru un preț de doar 800 lei!
Puteți achiziționa aparatul și fără cardul de 16 GB, la un preț de 700 lei (caz în care veți primi un CF de 512 MB).

De asemenea, pentru a veni în sprijinul fotografilor aflați la început de drum, am decis să ofer și obiectivul kit 18-55 f/3,5-5,6 VR, la un preț de 449 lei (este ca nou, l-am primit în 2011 împreună cu celălalt aparat al meu, D3100, folosindu-l minimal, doar cca. 1000 cadre - din cele cca. 25000 ale D3100-lui - în condițiile în care mai dețin un 18-105, un 55-300 și un fix de 35 mm).

Aparatul poate fi văzut și probat în Cluj-Napoca. Dacă sunteți interesați, nu ezitați să mă contactați, iar dacă cunoașteți persoane interesate, am să vă rog să le forward-ați link-ul :)



 (imaginile înfățișând D70-ul sunt realizate cu al meu D3100+35 mm f/1,8)

3 comentarii:

  1. as fi interesat sa imi iau acest aparat... am mai cautat si in alte parti dar nu am gasit nimic mai convenabil fata de acesta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate și din fericire, aparatul s-a dat prin aprilie... spun asta pentru că după mai bine de jumătate de an cu două aparate, D90 și D3100, am constatat că nu prea am nevoie de D3100, așa că l-am pus la vânzare pe Nikonisti (forum.nikonisti.ro/viewtopic.php?f=45&t=31988 ) - unde il poti vedea si cum arata (cu obiectivul 55-300 montat, dar se vinde si separat, doar body-ul). Are 2 acumulatori originali Nikon si husa de protectie EasyCover.

    Preturile sunt negociabile in limite rezonabile.
    Datele mele de contact sunt disponibile pe pagina Galerie de portrete. Date de contact, de pe acest blog :).

    RăspundețiȘtergere

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.