FotografieCluj.BlogSpot.RO

duminică, 28 aprilie 2013

Bazar cu Lucruri Gratis #5 -

Sâmbătă, 28 aprilie 2013, am participat la o nouă ediție a Bazarului cu Lucruri Gratis, organizat la Cafeneaua L'Atelier (bd. Memorandumului nr. 9, Cluj-Napoca), de o echipă de voluntari implicați în inițiativa Lucruri Gratis.

Am relatat mai multe detalii despre aceasta într-o postare anterioară dedicată celei de-a treia ediții a Bazarului, așa că nu voi reveni asupra acestora... voi menționa doar faptul că echipa implicată în organizare a dat dovadă de un entuziasm la cote înalte și o dedicație ce merită clar lăudată.

Spun aceasta cu atât mai mult în condițiile în care din partea Fundației Creștine pentru Ajutorare, pentru care a fost realizată colecta, nu a trimis niciun reprezentant care să adune lucrurile donate la finele Bazarului... așa că voluntarii au trebuit să-și asume și sarcina de a transporta lucrurile la containerele pentru ajutoare ale Caritas.

Am ridicat și eu un sac cu obiecte donate... câțiva cm, constatând că unul mare e semnificativ mai greu decât geamantanul cu care călătoresc de obicei (10-11 kg). Și, după cum veți vedea în imagini, s-au adunat ceva lucruri.



Cu atât mai mult merită felicitați toți cei care s-au implicat în organziarea proiectului.
Profit de asemenea de ocazie pentru a le ura cât mai multe ediții reușite!

Am susținut și această ediție a Bazarului cu Lucruri Gratis nu doar fotografiind evenimentul, ci ducând și unele lucruri de donat, precum și convingând unii din membrii familiei să trimită, la rândul lor, lucruri de donat.

Și consider că inițiativa Lucruri Gratis este excelentă tocmai din această perspectivă: ne permite, în mod organizat, să scăpăm de acele lucruri de care noi nu mai avem nevoie, dar de care alții se vor bucura negreșit.

Și, de asemenea, faptul că Bazarul a ajuns să fie organizat după un calendar predictibil (având loc, de regulă, în ultima sâmbătă din lună), este un alt element pozitiv: putem astfel să ne organizăm mai bine ocaziile cu care ne facem ordine în locuințe; în plus, știind că va exista o ocazie pentru a dona lucrurile descurajează aruncatul acelor obiecte care totuși sunt în stare de funcționare - fiind mult mai încurajator a le păstra până la următoarea ediție a bazarului, știind că vom face fericit pe cineva, decât a nu avea speranța de a scăpa de ele altfel decât, în cel mai fericit caz, prin reciclare.

Vă prezint în cele ce urmează mai multe imagini realizate pe parcursul celei de-a cincea ediții a Bazarului. Echipamentul utilizat a constat din Nikon D90-ul meu, de data aceasta accesorizat cu obiectivul 18-55, un blitz Dorr Digital Zoom și o lentilă de conversie wide. Aceasta din urmă a fost utilă la realizarea cadrelor înfățișând spațiile Cafenelei L'Atelier, unde altfel de multe ori senzația de spațietate s-ar fi pierdut din cauza îngustimii cadrului la focala de 18 mm (76 grade, vs. aproximativ 114 cu convertorul aplicat).
















3 comentarii:

  1. Super ai surprins momentele cu efect :) Si eu am fost la editia asta.. pacat ca nu ne-am intalnit :) Felicitari pentru interes. <3

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ai fost din nou la bazar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum scriam si in postari, mi se pare o initiativa excelenta: iti faci si ordine intre lucruri, si ajung și să folosească cuiva.. în plus, mai găsești și câte un lucrușor după care îți era drag cândva :)
    Merci mult încă o dată că mi-ai semnalat existența evenimentului!

    RăspundețiȘtergere

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.