FotografieCluj.BlogSpot.RO

luni, 23 septembrie 2013

Transilvania Fest 2013 - Festival itinerant de cultura si mancare


Weekend-ul acesta, Clujul a fost gazda unui festival cunoscut până acum publicului turdean, Transilvania Fest 2013. Desfășurat sub genericul "Festival itinerant de cultură și mâncare", acesta a adus, pe de o parte, numeroase bunătăți tradiționale ardelenești pe tarabele din Piața Unirii și, pe de alta, spectacole de muzică populară, pe scena construită pe latura vestică a pieței.


Publicul clujean s-a putut astfel delecta cu produsele tradiționale, în probabil cea mai potrivită ambianță cu putință (exceptând desigur un picnic într-o zonă liniștită).



Mărturisesc că sunt departe de a fi un ascultător împătimit al muzicii populare, însă pot spune că atmosfera concertelor din fiecare seară, reunite sub titulatura "Recital Cununa Transilvană" era una plăcută, care să te îmbie să mai rămâi în zonă... și poate să degustezi ceva de la tarabele și standurile servind produse tradiționale - de la kurtos kalacs și miere la cârnați ardelenești și must, era câte ceva pentru toate gusturile.




Vă prezint așadar în cele ce urmează câteva fotografii, unele înfățișând standurile, altele concertul cântăreței de muzică populară Angela Rusu, din seara de duminică, 22 septembrie. Aceasta nu doar că a încântat audiența cu vocea sa, dar a antrenat publicul să încingă o horă în Piața Unirii. Astfel, numeroase persoane ce nu se cunoșteau anterior au ajuns să danseze împreună, pe acordurile piesei "Nu-i român ca ardeleanu' " - despre care, aș adăuga eu, se potrivește de minune spiritului clujean.



De la festival nu au lipsit nici practicanții celui mai nou sport național, protestatarii susținători ai campaniei "Salvați Roșia Montană", care au agitat steaguri cu emblema mișcării pe care o promovează, aceștia reușind să se facă văzuți prin ocuparea unei poziții strategice - în spatele cântăreței ce coborâse în public și a personalităților locale prezente la concert.



Toate fotografiile au fost realizate cu Nikon D90 și obiectivul 18-105 mm,f/3,5-5,6.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.