FotografieCluj.BlogSpot.RO

sâmbătă, 12 octombrie 2013

Gala inaugurala Comedy Cluj - Cinema Florin Piersic, 11 octombrie 2013

În cursul serii de ieri, 11 octombrie 2011, a avut loc la Cinema "Florin Piersic" din Cluj-Napoca gala inaugurală a festivalului de film Comedy Cluj.

Aflat la a cincea ediție și întinzându-se pe parcursul a nouă zile, festivalul ne va  aduce numeroase filme de comedie (undeva la 130 la număr), de la scurt-metraje  studențești la titluri deja consacrate, distinse în prestigioase festivaluri internaționale.

Va exista de asemenea un moment de remember, dedicat regretatului actor de comedie Amza Pellea, ca și o proiecție mai inedită de scurt-metraje, având ca spațiu de desfășurare salina Turda.

Până atunci însă, să ne oprim atenția asupra primei seri.

Festivalul Comedy Cluj a debutat cu proiecția filmului Am spus destul (SUA, 2013), în regia Nicolei Holofcener și avându-i ca protagoniști pe James Gandolfini, cunoscut publicului în special din Clanul Soprano, actor ce apărea în ultimul său rol (a decedat în iunie 2013), alături de Julia Louis-Dreyfus.

Pe aceasta o cunoașteți cu siguranță din serialul Seinfeld, doar că, de data aceasta, deși avem de-a face tot cu o comedie, rolul ei este unul semnificativ mai complex, mai încărcat de accente psihologice.

Dincolo de aceasta, să ne oprim asupra momentului debutului  festiv al Comedy Cluj, prezentat de Horațiu Dan, care l-a avut alături pe primarul Emil Boc, care și-a exprimat întreaga susținere pentru un proiect ce contribuie la imaginea Clujului de oraș cultural prin excelență.

Mai jos, puteți vedea câteva imagini de la gala inaugurală Comedy Cluj, realizate cu Nikon D90 și obiectivul de 50 mm f/1,8 AF-D:

Gala inaugurală s-a ținut cu casa închisă - dovadă afluxul însemnat de public, ce a inundat literalmente coridoarele Cinema Florin Piersic:

Voluntar distribuind exemplare din Chameleon, ziarul oficial al festivaului, publicului ce intra în sală:

Vedere panoramică asupra sălii de proiecții a Cinema "Florin Piersic" (cunoscut anterior anului 2011 drept Cinema "Republica"):

Publicul, așezându-se la locurile sale, trecând pe lângă proiector:

Primarul Emil Boc, ținând o alocuțiune ce a marcat deschiderea festivă a Comedy Cluj:

Mascota apărută ca siglă a Comedy Cluj anul trecut, cameleonul galben, simbolizând fațetele multiple ale comediei, de la ilar la dramatic, revine anul acesta cu un rol mai complex, acela de protagonist animat al genericului festivalului:

Cinema "Florin Piersic", vedere nocturnă:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.