FotografieCluj.BlogSpot.RO

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Oana Pellea, la Comedy Cluj pentru o proiectie de gala

Vineri 18 octombrie a fost probabil cea mai interesantă zi a festivalului de   film Comedy Cluj: la orele amiezii, actrița Oana Pellea a susținut o conferință de presă, la care a vorbit despre influența asupra carierei ei a tatălui ei, actorul Amza Pellea, de la a cărui trecere în neființă se împlinesc pe 12 decembrie 30 de ani, dar și despre viziunea ei asupra relației actor-regizor.

Seara ne-a adus unul din cele mai reușite filme ale festivalului, "Am o slujbă nașpa rău", în care Oana Pellea joacă unul din rolurile principale. La finalul filmului, actrița a urcat pe scenă, pentru a răspunde la întrebările publicului.

Am participat la ambele momente, astfel că vă pot prezenta imagini cu reputata actriță, atât în dialogul ei cu jurnaliștii, cât și cu publicul spectator, ce a umplut sala Cinema Victoria pentru a o întâlni.


 Mai jos, puteți vedea imagini, atât de la conferința de presă de la Hotel City Plaza, cât și de la sesiunea Q&A de la Cinema Victoria.

Directorul festivalului, Horațiu Dan, deschizând conferința de presă a actriței Oana Pellea:

În continuare, o serie de imagini prezentând-o pe îndrăgita actriță, în timpul conferinței de presă:

 O figură emanând mult calm, dar în același timp forță interioară, actrița a vorbit despre relația cu emblematicul său tată, Amza Pellea și despre modul în care încearcă să-i cultive memoria, apărându-i imaginea de utilizări comerciale inadecvate (cum este cazul publicitarilor, care ar face orice pentru a asocia un nume de actor cunoscut unui produs).
Principala lecție pe care a dorit să o transmită Oana Pellea a fost cea cu privire la colaborarea actor-regizor: atunci se poate spune despre un regizor că are cu adevărat talent, arăta ea, când acesta reușește să-l determine pe actor să se autodepășească, să-și joace rolul într-o manieră mai bună decât nivelul său obișnuit.

Pentru a accentua senzația prezenței la o conferință de presă, am dorit să obțin și un cadru cu camerele video ațintite asupra actriței. Întrucât câmpul de profunzime la diafragme deschise (f/2,5) al obiectivului Nikon 50 mm f/1,8 AF-D ar fi fost prea redus, am decis să realizez 4 cadre, focalizate selectiv și să le suprapun prin tehnica de focus stacking, în Photoshop Elements. Rezultatul îl puteți vedea în imaginea imediat următoare:

În continuare, să ne oprim atenția asupra proiecției de gală a filmului "Am o slujbă nașpa rău" ("I Really Hate My Job", Marea Britanie, 2007), în care Oana Pellea joacă rolul chilienei Rita.

Încă o imagine obținută prin focus stacking, înfățișând publicul numeros bulucindu-se la intrarea  în sala de proiecție a Cinema Victoria:

Mai jos, o panoramî înfățișând publicul din sală, asamblată în Adobe Photoshop Elements:


Publicul, lecturând Chameleon, publicația oficială a festivalului, cu câteva momente înaintea începerii proiecției:


Colaj, înfățișând o spectatoare privind genericul festivalului, rulat la începutul fiecărui film:


 Oana Pellea, alături de Sorin Dan, inițiatorul festivalului Comedy Cluj:


Actrița, vizibil emoționată după ce a primit un buchet conținând simbolic o porțiune de peliculă:

Toate fotografiile au fost realizate cu Nikon D90, în lumină existentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.