FotografieCluj.BlogSpot.RO

vineri, 16 mai 2014

Azi incepe Photo Romania Festival - workshop-uri, concursuri, vernisaje, pentru toti iubitorii fotografiei

Azi, 16 mai, începe o nouă ediție a Photo România Festival, cel mai mare eveniment din Europa de Est dedicat fotografilor profesioniști, dar și tuturor iubitorilor acestei arte. Pe parcursul celor zece zile de festival, vom putea asista la vernisaje ale unor expoziții de fotografie, testa echipamente și discuta cu reprezentanții companiilor Canon și F64 și - probabil cel mai de interes aspect pentru profesioniștii domeniului - participa la cursuri și workshop-uri susținute de unii din cei mai reputați fotografi din România, dar și de peste hotare.

Probabil cel mai cunoscut nume este cel al maestrului brașovean Mihai Moiceanu, supranumit un Ansel Adams al românilor pentru splendidele sale fotografii de natură, care vine pe 20 mai să susțină un workshop la Cheile Turzii; nu putem să nu-i amintim nici pe invitații de peste hotare, Drew Gardner și Juha Mustonen, sau pe clujenii implicați în organizarea festivalului sau a unor workshop-uri, Sebastian Vaida, Radu Sălcudean, Soos Attilla, Horațiu Curuțiu, Alex Gaspar și... lista ar putea continua.
aparate foto digitale

Anul acesta, festivalul Photo România ne aduce două concursuri de fotografie, unul desfășurat online și campionatul Head to Head, constând în confruntarea pe perechi a 16 fotografi, aleși după portofoliile lor,: aceștia vor trebui să rezolve diferite teme de concurs, până ce rămâne un singur câștigător.

Un parteneriat încheiat de organizatori cu compania Adobe aduce o ofertă extrem de tentantă pentru toți fotografii comerciali: înscrierea la cel puțin trei ateliere (cu prețuri de la 75 la 25 euro) e bonificată cu un abonament Adobe Creative Cloud pe un an. Astfel, veți putea utiliza legal cea mai recentă versiune de Photoshop, Lightroom sau Premiere (fiind disponibile în permanență actualizări din cloud-ul Adobe), fără să mai trebuiască să plătiți suplimentar pentru ea.

22 mai va fi cunoscută drept Ziua Canon: la recent-deschisul Liberty Technology Park (fosta fabrică Libertatea, din spatele Gării Cluj-Napoca), vor avea loc prezentări ale produselor companiei, sesiuni de testare a echipamentelor, dar și seminarul DIY Photography, susținut de trainer-ul Ciorchin, Radu Sălcudean (el însuși un canonist convins).

Iar sâmbătă, 24 mai e Ziua Familiei: fotografi profesioniști vor realiza portretele familiilor ce vizitează Parcul Central, Piața Unirii sau Iulius Mall.

Acestea ar fi punctele care mi-au atras mie unuia atenția; puteți vedea programul complet al festivalului și vă decide la ce evenimente veți participa pe http://www.photoromaniafestival.ro/program/ .

Pe scurt, haideți cu toții la... Photo România Festival!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.