FotografieCluj.BlogSpot.RO

duminică, 25 mai 2014

Zilele Clujului - atmosfera de festival cuprinde orasul

Timp de o săptămână, între 23 și și 30 mai, întreaga zonă centrală a Clujului e cuprinsă de atmosfera de sărbătoare... sau de festival, să fiu mai exact. Zilele Clujului au ajuns la cea de-a patra ediție, iar evoluția față de edițiile precedente e vizibilă: mai multe locații de desfășurare ca oricând (de la est la vest: piața Avram Iancu, str. Mihail Kogălniceanu, piața Unirii, str. Potaissa, Parcul Central, dar și locația cunoscută drept La Terenuri, din cartierul Mănăștur), mai multe evenimente, o varietate nemaiîntâlnită de activități, decoruri și manifestări.

De la obișnuitele concerte și tarabe în aer liber, trecând prin practicarea unor sporturi în aer liber și acrobații, o paradă a automobilelor de epocă, și până la un târg de carte și reconstituirea unei tabere medievale, găsim zilele acestea în Cluj câte ceva pentru fiecare. 

Am parcurs la pas toate locațiile din zona centrală, surprinzând esența momentului, astfel încât să vă pot prezenta în cele ce urmează o cronică în imagini a Zilelor Clujului, ediția 2014. Spre deosebire de alte ocazii, am folosit de data aceasta un aparat compact, Nikon P7100, perspectiva lucrurilor fiind așadar cea a clujeanului obișnuit, care petrece un weekend de voie-bună, amuzament și relaxare în urbea sa.

Nu am sacrificat însă nici latura foto-jurnalistică a lucrurilor, încercând să redau esența evenimentelor. Astfel, veți putea vedea în cele ce urmează scene de la parada automobilelor de epocă, sporturi extreme practicate în Parcul Central (cățărări pe navete de bere și coborâri pe tiroliană), reconstituiri istorice antice (lupte dintre daci și romani) și medievale (paladinii de Medies), târguțul vintage de pe strada Kogălniceanu, dar și ceremonia de schimbare a gărzilor de la Turnul Croitorilor.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.