FotografieCluj.BlogSpot.RO

luni, 13 octombrie 2014

Comedy Cluj 2014 - O seara linistita de duminica, la Cinema Florin Piersic

În anul 1963 era inaugurat la Cluj Cinema "Republica", acesta devenind primul cinematograf cu ecran panoramic al urbei noastre. Decenii întregi, "Republica" a fost principala atracție a cinefililor clujeni... până când, în anii 2000, exuberanța deschiderii mall-urilor a aruncat într-un con de umbră vechile edificii datând din Epoca de Aur, care păleau inevitabil în fața grandorii multiplex-urilor.

Din fericire, perioada de declin s-a încheiat în anul 2011, când, urmare a unui amplu program de restaurare și modernizare inițiat de Primăria Cluj-Napoca și o investiție de cca. un milion de euro, vechiul cinematograf din Piața Mihai Viteazul nr. 11 primea o viață nouă.

Și când spun "o viață", putem avea în vedere și omagierea unuia din cei mai celebri actori clujeni în viață: astfel, de la restaurarea sa din 2011, vechiul Cinema "Republica" poartă numele de Cinema Florin Piersic. Și, ca omagiul adus lui Florin Piersic să fie complet, cafeneaua deschisă în foaierul cinematografului poartă numele unuia din cele mai îndrăgite personaje interpretate de acesta: La Mărgelatu.

Nu trebuie așadar să ne surprindă că sala de 729 locuri a Cinema "Florin Piersic" este cea mai importantă locație pentru proiecțiile festivalului Comedy Cluj: aici au loc, în fiecare an, gala inaugurală, ceremonia de decernare a trofeelor și, desigur, sunt proiectate filmele pe care organizatorii estimează că vor atrage cel mai numeros public.

Puteți vedea în cele ce urmează o serie de imagini pe care le-am realizat la Cinema Florin Piersic la ediția de anul acesta a Comedy Cluj, prezentând voluntarii festivalului și publicul înaintea începerii proiecției filmului franțuzesc Fonzy (în regia Isabellei Doval), din seara de duminică, 12 octombrie:



Momentul mult-așteptat, în care urmează să fie deschise porțile pentru publicul cinefil.


Ziarul oficial al festivalului Comedy Cluj, Chameleon, pe una din măsuțele cafenelei La Mărgelatu


Drumul spre vizionarea unui film bun începe cu o oprire la casa de bilete


...și, ca să ne hotărâm mai ușor ce urmează să vedem, putem răsfoi programul festivalului


Publicul aștepta cu înfrigurare să vadă un film bun la Comedy Cluj


...sau poate îi tentau doar popcorn-ul și răcoritoarele?


Life is cruel, Comedy Cluj is cool - un cât se poate de inspirat slogan al ediției 2014 a festivalului



 O panoramă de interior, înfățișând cea mai mare sală de proiecții deschisă iubitorilor clujeni ai filmului de comedie

Toate fotografiile au fost realizate cu DSLR-ul Nikon D90 și obiectivul fix Nikon 35 mm f/1,8 AF-S DX.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.