FotografieCluj.BlogSpot.RO

miercuri, 2 decembrie 2015

Concert aniversal Cargo - 30 de ani de rock romanesc

Marți, 1 decembrie 2015, am asistat la un concert emblematic pentru toți fanii rock-ului românesc, susținut de trupa Cargo, la împlinirea a 30 de ani de activitate.

Să fim exacți, la aceastp cifră aniversară singurul care a ajuns din componența inițială a trupei e chitaristul Adrian Bărar: vocalistul Leo Iorga a plecat încă din 1989 la Compact, iar mult mai celebrul său înlocuitor, Ovidiu Ioncu "Kempes" a ales calea străinătății, emigrând în 2003 în Australia (Kempes se va întoarce în țară  9 ani mai târziu, pentru a reveni pe scena rock ca lider al formației Rezident Ex).

Locul lui Kempes e preluat de cel care cântase din 1995 ca vocalist secundar al Cargo, Adrian Igrișan "Baciu". E interesant să privim trecerea timpului  din perspectiva istoriei Cargo: dacă s-au împlinit deja 20 de ani de când Adi Igrișan cântă alături de Cargo, la înființarea trupei acesta avea nu mai mult de 13 ani.

Iar când experiența și talentul își dau întâlnire, rezultatele nu pot fi altfel decât excelente, în prezent Adi Igrișan fiind recunoscut drept una din cele mai emblematice voci din rock-ul românesc.

Personal, pot spune că am crescut ascultând Cargo, putând reasculta oricând cu bucurie piese ca Ielele, Destin, Ziua Vrăjitoarelor, Anarhia, Bagă-ți mințile în cap, Aproape de voi sau Călare pe motoare. Nu refuz nici piesele cu tentă mai romantică, ca MamaPloaia sau mai recenta Nu mă lăsa să-mi fie dor, deși e vizibil că acestea se adresează unui public mai larg, nu doar fanilor înveterați ai trupei.

Interesant este să mai amintim că numele trupei a fost inspirat de albumul Cargo al formației australiene Men At Work, deși muzica acestora nu seamănă decât în prea mică măsură cu cea a rocker-ilor români; mai degrabă am putea asemăna temele fanteziste/mitologice din piesele lansate în anii de glorie ai Cargo, când Kempes era vocalistul trupei, cu power metal-ul practicat de o formație al cărei nume se pronunță asemănător cu Men At Work, Manowar \m/.

Dincolo de inevitabilele schimbări apărute pe parcursul atâtor ani, o revedere a celor de la Cargo rămâne oricând o experiență plăcută. Iar faptul că am putut fotografia nestingherit a fost clar o bucurie în plus, pe care o împărtășesc cu voi, în cele ce urmează:









 



Toate fotografiile de mai sus au fost realizate cu DSLR-ul full-frame Nikon D800 și obiectivul Nikon 80-200 mm f/2,8 AF-D, la sensibilități ISO de 3200-4500 și timpi de expunere de 1/320-1/640 sec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.